Matcha je vrsta zelenog čaja u prahu koja je bogata antioksidansima. Kod tradicionalnog zelenog čaja, listovi se potope u vruću vodu i potom odbace. No kod matche se osušeni listovi zapravo melju u prah, miješaju u piće i konzumiraju. Čaj ima jedinstven, ne-gorak okus i jarku zelenu boju te se smatra najaromatičnijim oblikom zelenog čaja. Što je macha i koje su njezine prednosti?
Matcha je bogata antioksidansima i nudi mnoge potencijalne zdravstvene dobrobiti. Kada se matcha prah koristi za zeleni čaj, može doći do pozitivnih učinaka na kolesterol, krvni tlak i rad mozga. Međutim, oprezno treba uzimati čaj od matcha praha kako ne bi došlo do neželjenih posljedica.
Osim zelenog čaja, matcha prah se također može koristiti za pripremu raznih jela. Može se čak uključiti u jela poput zobene kaše, smoothieja, chia pudinga, energetskih kuglica, peciva, humusa, umaka i juha.