Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dalmatinski specijaliteti /

Što je gregada i kako se priprema?

Jeste li čuli za pojam gregada? Što je gregada? Saznaje sve o gregadi, što je gragada i kako se priprema.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Čuli ste za jelo gregada, ali ne znate što je gregada? To je popularno dalmatinsko riblje jelo. Gregada je jednostavan fiš paprikaš s krumpirom, najstariji način pripreme ribe u Dalmaciji, a smatra se da su ga donijeli grčki doseljenici prije više od 2000 godina.

Što je gregada i kako se priprema? Tradicionalno, gregada se priprema tada da se tanko narezani krumpir i luk slažu u slojeve koji se zatim pokapaju maslinovim uljem, preliju manjom bijelom morskom ribom i kuhaju u tek toliko vode i bijelog vina da prekrije ribu, obično uz dodatak peršina, celera i češnjaka. S druge strane moderni recepti uključuju sastojke kao što su kapari i slani inćuni.

Stoga posjetite li Dalmaciju, osobito otok Hvar obavezno probajte domaću gregadu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike