Prije nego što razmislite o pokretanju cateringa, ključno je razumjeti kako funkcionira catering i što je catering. Poznavanje osnovnih pojmova ugostiteljstva pomoći će vam da uspješno vodite ugostiteljski posao, budete bolji ugostitelj i izradite svoj ugostiteljski poslovni plan. Dakle, što je catering? Najprije se osvrnimo na sve što trebate znati o osnovama cateringa i vrstama cateringa.
Catering je proces ili posao pripreme hrane i pružanja usluga prehrane za klijente na udaljenim lokacijama, kao što su hoteli, restorani, uredi, koncerti i događanja. Tvrtke koje nude hranu, piće i druge usluge različitim kupcima, obično za posebne prigode, čine sektor cateringa.
Catering je više od samog pripremanja hrane i čišćenja nakon zabave. Ponekad se catering grana u planiranje i upravljanje događajima. Na primjer, ako nudite usluge korporativnog cateringa, od vas će se tražiti da radite s velikim brojem ljudi i da zadovoljavate potrebe korporativnih klijenata.