Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Što je bulgur i kako se koristi bulgur?

Bulgur može poslužiti kao izvrstan sastojak većini mediteranskih jela. Saznajte što je bulgur i kako se koristi.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Susreli ste se s bulgurom, ali ne znate što je bulgur? Bulgur je jestivo zrno žitarica napravljeno od sušene, ispucane pšenice, najčešće durum pšenice, ali i drugih vrsta pšenice.

Prokuhan je, odnosno djelomično kuhan, tako da se može relativno brzo pripremiti. Kada je kuhan, ima sličnu konzistenciju kus-kusa ili kvinoje.

Bulgur se smatra cjelovitim zrnom, što znači da se jede cijelo zrno pšenice, uključujući klice, endosperm i mekinje.

Bulgur je vrlo jednostavan za pripremu. Dostupan je u finim, srednjim ili grubim varijantama, a kuhanje traje 3-20 minuta, ovisno o vrsti. Što je zrno krupnije, to je duže vrijeme kuhanja.

Bulgur se kuha isto kao riža ili kus-kusa u kipućoj vodi koja omekšava zrna bulgura. Bulgur poslužite kao prilog uz glavno jelo ili predjelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike