Nekada tako popularan i omiljen a već dugo potpuno zaboravljen. Ovaj starinski mekani biskvit vratit će vas u djetinjstvo već nakon prvog zalogaja!
Žuti starinski biskvit:
- 2 jaja
- 2 žlice mlake vode
- 7 dkg šećera kristal
- 7,5 dkg oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 put na vrh noža praška za pecivo
Starinski biskvih s orasima:
- sve isto kao kod žutog samo dodati 7,5 dkg oraha
Čokoladni starinski biskvit:
- isto kao za predhodna dva osim što se u osnovne sastojke još doda 0,50 dkg kakaa u prahu koji se pomiješa sa 7,5 dkg oštrog brašna
Priprema starinskog biskvita:
2 bjelanjka sa 2 žlice mlake vode istući u čvrst snijeg pa dodati šećer i vanilin šećer. Ponovo izmiksati pa dodati žumanjke i na kraju brašno (ako se radi orah biskvit ili čokoladni na kraju dodati orahe ili kakao). Još malo miksati pa izliti u kalup i peći na 180 stupnjeva cca 10-15 min. Za posluživanje starinskog biskvita potrebno je slijedeće. Mjere su napravljene za pečenje koru po koru. Dva jaja idu u jednu koru. Iako može zvučat komplicirano na kraju ipak bude jednostavnije i brže nego peći cijeli biskvit odjednom. U svakom slučaju nikad ne možete pogriješiti prilikom rezanja kao što vam se to znalo dogoditi prije.