Recept za biskvit /

Starinski biskvit - napravite biskvit po receptu kako su radile naše bake

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti starinski biskvit? Vrlo je jednostavno, donosimo recept za starinski biskvit s kojim ne možete pogriješiti.

28.10.2021.
13:30
Pixabay
VOYO logo

Nekada tako popularan i omiljen a već dugo potpuno zaboravljen. Ovaj starinski mekani biskvit vratit će vas u djetinjstvo već nakon prvog zalogaja!

Žuti starinski biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlake vode
  • 7 dkg šećera kristal
  • 7,5 dkg oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 1 put na vrh noža praška za pecivo

Starinski biskvih s orasima:

  • sve isto kao kod žutog samo dodati 7,5 dkg oraha

Čokoladni starinski biskvit:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • isto kao za predhodna dva osim što se u osnovne sastojke još doda 0,50 dkg kakaa u prahu koji se pomiješa sa 7,5 dkg oštrog brašna

Priprema starinskog biskvita:

2 bjelanjka sa 2 žlice mlake vode istući u čvrst snijeg pa dodati šećer i vanilin šećer. Ponovo izmiksati pa dodati žumanjke i na kraju brašno (ako se radi orah biskvit ili čokoladni na kraju dodati orahe ili kakao). Još malo miksati pa izliti u kalup i peći na 180 stupnjeva cca 10-15 min. Za posluživanje starinskog biskvita potrebno je slijedeće. Mjere su napravljene za pečenje koru po koru. Dva jaja idu u jednu koru. Iako može zvučat komplicirano na kraju ipak bude jednostavnije i brže nego peći cijeli biskvit odjednom. U svakom slučaju nikad ne možete pogriješiti prilikom rezanja kao što vam se to znalo dogoditi prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo