Sorte bundeva /

Stambolka bundeva - osnovne karakteristike

Image
Foto: Pixabay

Stambolka bundeva stara je sorta bundeve. Pogledajte zašto je stambolka bundeva toliko hvaljena.

23.7.2022.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Stambolka bundeva je jedna od najstarijih sorta bundeve. Upravo zbog toga su se u različitim krajevima Hrvatske tijekom godina razvili različiti nazivi za nju. Samo neki od njih su pećenka, turkinja, budimka, itd.

Stambolka bundeva je izrazito povoljnog nutritivnog sastava. Bogata je antioksidansima koji su zaslužni za očuvanje imunološkog sustava te različitim vitaminima i biljnim proteinima. Također, stambolka bundeva ima vrlo malo kalorija. U 100 grama ima svega 30 kalorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso stambolke bundeve je narančaste boje. Okus mu je sladak pa se može koristiti u različite svrhe u kuhinji. Pita, juha, slatki pire, krema za kolače samo su neka od jela za koje može poslužiti stambolka bundeva. No, meso stambolke bundeve nije jedino što se može iskoristiti za jelo. Koštice stambolke bundeve su također jestive. Koštice mogu poslužiti kao ukusne zdrave grickalice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo