Staklena glazura za torte olujno je zahvatila Internet. Vrijeme je da pripremite staklenu glazuru za torte sami kod kuće.
Sastojci za staklenu glazuru za torte:
- 2 1/2 žličice ili 1 omotnica želatine u prahu bez okusa (7 grama), rastopljene u 1/4 šalice dodatne vode
- 1 1/2 šalice granuliranog šećera (300 grama)
- 3/4 šalice vode, sobne temperature (180 grama)
- 2/3 šalice zaslađenog kondenziranog mlijeka (170 grama)
- 2 šalice bijele čokolade (350 grama)
Upute za staklenu glazuru za torte:
Započnite miješanjem 1 paketa želatine u zdjeli s 1/4 šalice vode. Ostavite sa strane da pusti da se otopi dok započinjete glazuru.
Ulijte 1 1/2 šalice granuliranog šećera, 3/4 šalice vode i 2/3 šalice zaslađenog kondenziranog mlijeka u zdjelu otpornu na toplinu. Zagrijte 90 sekundi na velikoj snazi u mikrovalnoj pećnici. Uklonite smjesu i promiješajte smjesu. Ulijte želatinu i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.
Otopite komadiće bijele čokolade u mikrovalnoj pećnici zagrijavajući ih u intervalima od 30 sekundi, miješajući između svakog intervala. Nakon što je bijela čokolada potpuno otopljena, ulijte čokoladu u toplu smjesu od želatine. Pažljivo miješajte smjesu dok se potpuno ne sjedini.
Prolijte kroz sito kako biste uklonili komade netopljene čokolade ili tvrdoglave komadiće želatine. Nastavite povremeno miješati (da spriječite stvaranje kožice), dok glazura ne dostigne 90 stupnjeva, ili samo malo topla na dodir. Glazuru ravnomjerno podijelite između četiri zdjele. Obojite ih u različite nijanse pomoću gel boje za hranu.
Da biste stvorili ovu glazuru u zrcalu galaksije, obojite ih plavom, ljubičastom, crnom i ružičastom. Ulijte svaku boju glazure natrag u jednu veliku zdjelu, izmjenjujući boje i mješajući boje dok ih sipate. Upravo ste pripremili staklenu glazuru za torte.
Ohlađeni kolač držite u zamrzivaču najmanje 10 minuta ili u hladnjaku na 1 sat) stavite na kružni predmet manji od daske za torte i postavite ga na veliki lim za pečenje da uhvati otjecanu glazuru. Počnite sipati glazuru na sredinu torte, a zatim polako kružnim pokretima razmažite do rubova torte dok torta ne bude potpuno pokrivena. Pustite da glazura i dalje kaplje oko 10 minuta, a zatim ostružite višak glazure s dna ploče za torte pomoću male lopatice.