Koristite ove smrznute zavežljaje koprive u juhama ili varivima tijekom cijele godine kako biste dodali vitamine i minerale — osobito tijekom zime kada je do koprive teško doći.
Blanširajte koprivu u kipućoj vodi 1 minutu. Blanširanu koprivu odmah premjestite u ledenu kupku.
Nakon što se kopriva dovoljno ohladi za rukovanje, zgrabite hrpe koprive u ruku i iscijedite što više vode možete. Minimiziranje sadržaja vode prije zamrzavanja, smanjuje opekotine u zamrzivaču. Stavite svežnjeve koprive na lim za kolačiće obložen voštanim papirom.
Zamrznite koprivu dok ne postane čvrsta, a zatim prebacite smrznute svežnjeve koprive u vrećicu za zamrzavanje na patentni zatvarač.
Koristite smrznute svežnjeve koprive u juhama ili varivima tijekom cijele godine kako biste dodali vitamin A, C, željezo, magnezij, kalcij i kalij — osobito tijekom zime kada je svježu koprivu teško pronaći.