Špinat s jajima i bešamel umakom jelo j koje je gotovo za nešto više od pola sata, jednostavno se priprema, a vrlo je ukusno i zasitno. Pripremite ovo jelo kao predjelo ili glavno jelo.
Špinat s jajima i bešamel umakom sastojci:
- 80 dkg špinata
- 4 jaja
- 3 dkg maslaca
- 4 dcl bešamel umaka
- 3 dkg parmezana
- 2 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Špinat s jajima i bešamel umakom priprema:
Na kombinaciji maslaca i maslinovog ulja pržite češnjak, dodajte listove špinata i pržite oko 7 mintua.
Špinat rasporedite na dno vatrostalne posude, začinte sa soli i paprom. Napravite četiri udubine u njih razbijete jaja. Prelijte ih bešamel umakom i pospijte sa sirom. Pecite na 200 stupnjeva oko 15 mintua.
Špinat s jajima i bešamel umakom je gotovo jelo i možete ga poslužiti.