Špinat na mlijeku bez brašna savršeno predjelo za zabavu ili prilog za večeru.
Kremasti špinat nevjerojatan je prilog koji odlično ide uz odreske, perad ili svinjetinu, a savršen je za blagdanske obroke ili samo srijedom navečer kod kuće. Malo muškatnog oraščića ističe okus špinata, a dobra doza češnjaka naglašava kremasti umak. Za špinat na mlijeku bez brašna trebat će nam samo jedna tava i 6 sastojaka koji uključuju: maslac, luk, češnjak, kremasti sir, mlijeko ili masno vrhnje i mali špinat. Također i mljeveni muškatni oraščić. I sol i papar.
Počinjemo sa zagrijavanjem maslaca i kuhanjem luka i češnjaka. Sljedeći su krem sir i mlijeko (ili masno vrhnje). Dodajte ih u tavu, a kad se kremasti sir otopi, ubacit ćemo baby špinat i kuhati ga još samo nekoliko minuta, odnosno dok ne uvene i smjesa se ne zgusne. Na kraju začinite i poslužiti.
Prema želji u špinat možete dodati i parmezan. Špinat na mlijeku bez brašna možete napraviti do jedan dan unaprijed. Pritisnite plastičnu foliju izravno na površinu, ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak. Zagrijte na laganoj vatri. Ako želite koristiti smrznuti špinat, odmrznite i iscijedite što je više moguće vode.
Špinat na mlijeku bez brašna čuvajte u hladnjaku.