Prije negoli će započeti s kuhanjem, chef Tomislav Špiček okupit će natjecatelje za jednom radnom jedinicom kako bi im ukazao na najčešće pogreške pri izradi tatarskog bifteka i paštete od pilećih jetrica.
Sa svježeg bifteka najprije je potrebno maknuti sve žilice, pa nožem strugati, odnosno kosati meso. Za srednje gustu domaću majonezu (za 40 dag kosani biftek) potrebni su samo jedan žumanjak, senf i ulje. Majonezi dodati kečap, Worcester tabasco, sol, papar, crvenu papriku te limun. Sve dobro promiješati te dodati kosani biftek.
Što se tiče drugog dijela zadatka, Špiček je naglasio kako natjecatelji trebaju paziti na jednu ključnu stvar - jetrice se mogu peći na 200°C, a kada su napola gotova, dodaju im se luk, špek i peperoncini koje smo ispirjali na tavi te još jednom idu u pećnicu.
Kako bi natjecatelji dobili tanke listiće maslaca, koji se serviraju uz biftek, potrebno je ohladiti maslac u zamrzivaču.
Kako će se natjecatelji snaći u pripremi omiljenih restoranskih predjela, doznat ćemo večeras u 21:10 na RTL-u, u novoj epizodi showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj!'.
Pročitajte još:
- Špiček ljut na kandidate: 'I onda mi Doris veli - nemoj na njih vikati'
- Špiček nije sretan jer kandidati za samo jedno jelo koriste čak 27 namirnica!
- Izbačene scene: zašto se Pažanin osjeća 'ka debil' i zašto svi na setu viču na Doris
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!