Špek fileki ili tripice poznato je jelo čija je priprema nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno. Osnova ovog jela su kuhani fileki.
Špek fileki - tripice sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg kuhanih fileka
- 20 dkg luka
- 20 dkg pancete
- 20 dkg mrkve, peršina, celera
- 5 dkg svježe paprike
- 20 dkg krumpira
- 2 žlice glatkog brašna
- pola limuna (sok)
- žlica koncentrara rajčice
- 3 češnja češnjaka
- žlica peršina
- ulje
- parmezan
- sol
- papar
Špek fileki - tripice priprema:
Pržite na ulju slaninu i luk. Korijenasto povrće, svježu crvenu papriku i češnjak stavite u sjekač i usitnite. Sve dodajte na luk i pancetu i pržite. Narezane kuhane fileke posolite i dodajte koncentrat rajčice, brašno i pržite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodajte krumpir narezan na kockice, podlijte vodom i kuhajte dok fileki ne omekšaju. Na kraju dodajte limunov sol i peršin.
Špek fileki - tripice su gotovi i možete ih poslužiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa