Prilozi spajaju svaki obrok. Šparoge na roštilju odličan su prilog. Kako se pripremaju šparoge na roštilju?
Sastojci za šparoge na roštilju:
- 1/2 kg šparoga
- žlica maslinovog ulja
- žličica soli
- pola žličice crnog papra
Upute za šparoge na roštilju:
Prethodno zagrijte roštilj na srednju temperaturu i četkom očistite rešetke roštilja.
Uklonite drvenaste krajeve šparoga tako da im otkinete vrhove. Stavite šparoge na lim za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i rukama promiješajte koplje za premazivanje. Začinite šparoge na roštilju soli i svježe mljevenim crnim paprom i ponovno promiješajte.
Sada možete započeti s pečenjem šparoga na roštilju. Stavite šparoge preko rešetki roštilja okomito na rešetke. Pecite na roštilju sa zatvorenim poklopcem 6 do 10 minuta ili dok komadići ne postanu mekani i hrskavi.
Prebacite na pladanj i po želji pokapajte s još maslinova ulja i malo limuna. Može se poslužiti toplo ili na sobnoj temperaturi. Šparoge na roštilju su pripremljene i spremne za posluživanje.