Kombinacija salate i sira seže stoljećima u prošlost. To je jedan od najboljih načina da dodate malo okusa i teksture inače jednostavnoj zdjeli povrća. Srećom, postoji mnoštvo vrsta sira te možete birati različite vrste sira za šopsku salatu. No, koji su najbolji sirevi za šopsku salatu?
Prva vrsta sira za šopsku salatu je mozzarella. Mozzarella je pristupačan i lako dostupan sir koji se može koristiti u gotovo svakoj vrsti salate, pa tako i šopskoj salati. Budući da mozzarella također djeluje kao izvrsno vezivno sredstvo kada se rastopi, može se dobro sljubiti s hrskavim povrćem i pomoći u stvaranju neodoljivog zalogaja.
Sljedeća vrsta sira za šopsku salatu je feta sir. Popularno korišten u tradicionalnoj šopskoj salati, feta sir je sir od kozjeg mlijeka koji daje malo više pikantnosti od uobičajenih vrsta sira. Također ima nevjerojatnu teksturu i izvrstan okus. Sjajna stvar kod feta sira za šopsku salatu je što se može izmrviti i dodati kao ukras na šopsku salatu.
Parmezan je još jedna izvrsna vrsta sira za šopsku salatu. Parmezan je najpoznatiji po svom orašastom i slanom okusu. Parmezan ima polutvrdu teksturu s nižom točkom topljenja od ostalih tvrdih sireva, što znači da parmezan možete kombinirati s drugim vrstama sira ili ga zapeći za još izraženiji okus.