Kuharica /

Soparnik jelo do blitve, mladog luka i peršina

Image

Soparnik je jelo do blitve, mladog luka i peršina. Donosimo vam recept za pripremu soparnika.

31.7.2021.
16:12
VOYO logo

Kako se priprema soparnik? Soparnik je jelo kojem je osnova blitva, mladi krumpir i peršin.

Soparnik sastojci za tijesto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg brašna
  • pola žličice soli
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2,5 dcl vode

Tijesto napravite od brašna, soli, maslinovog ulja i malo vode. Izradite s ručnim mikserom i napravite tijesto. Podijelite ga na dva dijela i razvaljate u krug.

Premjestite polovicu tijesta na lim za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soparnik nadjev:

  • svežanj peršina
  • vezica mladog lula
  • 1 kg blitve
  • 4 češnja češnjaka
  • sol
  • maslinovo ulje

Blitvu operite i izražite na take, dodajte mladi luk i peršin. Poslolite i prelijte s maslinovim uljem.

Tijesto nadjenite mješavinom povrća, prekolopite drugom polovicom tijesta. Rubove spojite i podvinite prema unutra.

Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Kada je pečeni premažite ga smjesom maslinovog ulja i češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo