Som je niskokalorična hrana bogata bjelančevinama te je izvrstan izvor hranjivih tvari, uključujući vitamine, omega-3 i omega-6 masne kiseline. Som u pećnici zadržava većinu nutrijenata. Kako se priprema som u pećnici?
Sastojci potrebni za pripremu jela somu pećnici:
- maslinovo ulje
- kukuruzno brašno
- mješavina začina - cajun
- 4 fileta soma
- sol i mljeveni crni papar
- limun
Kada se priprema som u pećnici najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 220°C te nakapati 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja na lim za pečenje. Na velikom tanjuru pomiješajte kukuruzno brašno i mješavinu začina. Soma posolite i popaprite, a zatim umasirajte kukuruzno brašnu na soma.
Stavite soma na pripremljeni lim za pečenje i pokapajte s preostale 2 žlice ulja. Pecite dok som u pećnici ne porumeni i riba se lako ljušti vilicom, oko 15 minuta. Som u pećnici već je gotov i spreman za posluživanji. Soma poslužite s kriškama limuna. Dobar tek!