Neki kuhari vole posoliti meso za roštilj prije pečenja, čak i do 24 sata unaprijed. Drugi kažu da je najbolje soljenje neposredno prije kuhanja. Glavni nedostatak začinjavanja unaprijed je taj što sol nanesena na vanjsku stranu mesa za roštilj ima tendenciju povući vodu iz središta na površinu.
Ako je riječ o odresku, nužno će biti manje sočan. Zapravo, svaki odrezak koji držite u hladnjaku, posolio ili ne soli, izgubit će sokove preko noći.
Još jedan nedostatak je što produljuje vrijeme pripreme. Ako začinite vaše meso za roštilj 24 sata prije pečenja, znači da ste u kuhinji 24 sata prije obroka. Također morate napraviti mjesta u hladnjaku za meso na dodatna 24 sata.
Ako solite neposredno prije roštiljanja, ostavite meso na sobnoj temperaturi 30 minuta, obilno pospite obje strane košer soli i svježe mljevenim crnim paprom. U meso također utisnite kristale soli i zrnca papra.