Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
imaju što jesti /

Šokci i u Korizmi dobro jedu: odriču se samo masnoga

U prvom smo tjednu korizme, 40-dnevnog posta do Uskrsa. I dok se mnogi odriču jela, pića i slastica, pravi se Šokci odriču samo masnoga. To uključuje meso, mast i sve mesne proizvode, ali ipak ne znači da nemaju što jesti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ana Muhar iz Osijeka valja tijesto za slanu pitu s lukom. Taj se recept prenosi se koljena na koljeno. Pravile su je njezina mama i baka u vrijeme korizme.

"Mi jako dobro jedemo i fino jedemo, a ne jedemo masno. To su sve jela za koje ne treba puno materijala", otkrila je Ana.

Paradajz supa, zafrigana čorba, čorba kiselica, ćoravi gulaš, neki su od šokačkih specijaliteta koje će Ana spremati idućih 40 dana.

A korizmeno vrijeme, vrijeme je posta kada se na jelovniku nalazi većinom povrće. Od krumpira, luka do svih zeljastih plodova.

Post traje do Uskrsa. Nakon toga počinju radovi u polju. I naši stari u Slavoniji za to vrijeme živjeli su na čorbama, taškama, proji.

"Za rad treba energije. Prema tome, priroda je to organizirala. Prirodno je uspostavljeno tako da tada nije trebao fitness da bi se smršavjelo", rekla je Vera Erl.

Al' se ipak nekad dobro jelo, baš i u vrijeme korizmenog odricanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike