Play ponuda

Kuharica / Kako se koristi soda bikarbona u kuhanju mesa?

Image

Soda bikarbona u kuhanju mesa odličan je trik za njegovu mekoću. Saznajte kako se koristi soda bikarbona u kuhanju mesa.

1.5.2022.
14:47
Play ponuda

Soda bikarbona koristi se u svim područjima domaćinstva pa tako svoju svrhu ima i u kuhinji. Poznati kuhari preporučuju da se koristi soda bikarbona u kuhanju mesa. Naime, soda bikarbona u kuhanju mesa ima svoju funkciju, odnosno u samoj pripremi. Ako osjetite da je komad mesa koji imate žilav i neprikladan za jelo, pomiješajte sodu bikarbonu s malo vode, stavite preko mesa te ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Isperite sodu bikarbonu te je vaše meso spremno za kuhanje.

Ako ste ipak već tijekom kuhanja shvatili da je meso koje koristite previše žilavo i bojite se da neće omekšati, također možete dodati sodu bikarbonu i ona će riješiti stvar. Nemojte pretjerati, samo prstohvat te će tako soda bikarbona u kuhanju mesa omekšati svu žilavost, a neće pokvariti okus.

Stoga, sljedeći put kad ne znate kako spasiti žilavost svog ručka, zapamtite da je idealan odabir soda bikarbona u kuhanju mesa.

Play ponuda
Play ponuda