Kuhinjski trikovi / Kako se koristi soda bikarbona u jelu?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da dodavanje sode bikarbone u jelo može imati razne dobrobiti? Donosimo trikove koje soda bikarbona u jelu omogućuje.

7.5.2022.
16:14
Pixabay
VOYO logo

Soda bikarbona je lužina koja se koristi za pripremu kruha i kolača punog okusa kao što su medenjaci, voćni kolači, čokoladni kolači i kolači od mrkve. Sodi bikarboni je potrebna kiselina i vlaga da se aktivira pa se često kombinira s kremom od tartara, jogurta, mlaćenice ili mlijeka. No, kako djeluje soda bikarbona u jelu?

Soda bikarbona oslobađa ugljični dioksid koji se tada širi u smjesi. Nakon što je smjesa kuhana, ugljični dioksid se zamjenjuje zrakom, ostavljajući lagani kolač ili kruh. Kao i kod svih sredstava za dizanje, kada se koristi soda bikarbona u jelu, dodajte količinu navedenu u receptu. Dodavanje dodatne sode bikarbone može rezultirati rahlim kolačem, jakim neugodnim okusom i zelenkastom nijansom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se koristi soda bikarbona u jelu, potrebno ju je pravilno čuvati jer pokvarena soda bikarbona može imati teške posljedice na zdravlje. Soda bikarbonu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu. Prije upotrebe provjerite je li vaša soda bikarbona ispravna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo