Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Kako se koristi soda bikarbona u jelu?

Jeste li znali da dodavanje sode bikarbone u jelo može imati razne dobrobiti? Donosimo trikove koje soda bikarbona u jelu omogućuje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Soda bikarbona je lužina koja se koristi za pripremu kruha i kolača punog okusa kao što su medenjaci, voćni kolači, čokoladni kolači i kolači od mrkve. Sodi bikarboni je potrebna kiselina i vlaga da se aktivira pa se često kombinira s kremom od tartara, jogurta, mlaćenice ili mlijeka. No, kako djeluje soda bikarbona u jelu?

Soda bikarbona oslobađa ugljični dioksid koji se tada širi u smjesi. Nakon što je smjesa kuhana, ugljični dioksid se zamjenjuje zrakom, ostavljajući lagani kolač ili kruh. Kao i kod svih sredstava za dizanje, kada se koristi soda bikarbona u jelu, dodajte količinu navedenu u receptu. Dodavanje dodatne sode bikarbone može rezultirati rahlim kolačem, jakim neugodnim okusom i zelenkastom nijansom.

Kada se koristi soda bikarbona u jelu, potrebno ju je pravilno čuvati jer pokvarena soda bikarbona može imati teške posljedice na zdravlje. Soda bikarbonu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na hladnom i suhom mjestu. Prije upotrebe provjerite je li vaša soda bikarbona ispravna.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike