Nakon ručka, uvijek dobro sjedne kolač. Važno je da je on osvježavajući, a takav je upravo sočni voćni kolač. Voće za sočni voćni kolač birate vi, a preporučamo što različitije – bolje.
Sastojci za sočni voćni kolač su:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 350 grama šećera
- 1 žlica jabučnog octa
Krema:
- 8 žumanjka
- 150 grama šećera u prahu
- 300 grama mljevenih petit keksa
- 250 grama maslaca
- 200 ml mlijeka
- 1 kg voća (jagode, kivi, banane)
- 200 ml slatkog vrhnja
Pripremite biskvit tako da izmiksate bjelanjak sa šećerom, a zatim dodate ocat. Prelijte u namašćeni kalup u koji ste također stavili papir za pečenje. Pecite 55 minuta na 150 stupnjeva. Za to vrijeme pripremite kremu. Umutite žumanjak sa šećerom i maslacem (ako niste sigurni u jaja koja kupujete, obradite ih na pari). Dodajte kekse i mlijeko. Izmiksajte.
Složite sočni voćni kolač: polovica biskvita (jedna kora) – pola kreme – svježe voće – pola kreme – polovica biskvita – šlag.
Ostavite da se sočni voćni kolač ohladi barem 3 do 4 sata.