Svinjski file u lisnatom tijestu
SASTOJCI:
- 80 dkg svinjskog filea
- 10 dkg kiselih krastavaca,
- 10 dkg šunke,
- 40 dkg lisnatog tijesta,
- 20 dkg šampinjona,
- 1 jaje,
- sol,
- papar,
- maslac
PRIPREMA:
Na zagrijanu tavu dodajte malo ulja i stavite svinjski file da se kratko zapeče sa svih strana. Dok se meso peče, narežite šampinjone i luk na veće komade.
Kad je meso obrađeno sa svih strana izvadite ga van i na isto ulje stavite izrezano povrće, kratko popržite, izvadite iz tave i stavite u mikser. Dodajte kisele krastavce i šunku i sve skupa dobro izmiksajte.
Na plastičnu foliju istresite smjesu iz miksera i s drugim komadom folije formirajte širinu svinjskog filea. File stavimo na smjesu i zamotamo ga u miksano povrće. Zatim sve skupa stavimo na lisnato tijesto, dobro ga zatvorimo sa svih strana i stavimo u pleh.
Uzmemo jedno jaje, razmutimo ga i s njim premažemo tijesto. Posipamo s malo krupne soli i stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva, 20 minuta.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video
prilogu.