JEDNOSTAVNO, BRZO, LAKO /

Sočni svinjski file sa svime što volite

'Svinjski file u lisnatom tijestu obložit ćemo s kiselim krastavcima, šunkom, lukom i šampinjonima', već je u uvodu RTL-ov popularni kuhar otkrio što će biti konačni 'proizvod dana'.

9.5.2012.
17:59
VOYO logo

Svinjski file u lisnatom tijestu

SASTOJCI:

  1. 80 dkg svinjskog filea
  2. 10 dkg kiselih krastavaca,
  3. 10 dkg šunke,
  4. 40 dkg lisnatog tijesta,
  5. 20 dkg šampinjona,
  6. 1 jaje,
  7. sol,
  8. papar,
  9. maslac
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zagrijanu tavu dodajte malo ulja i stavite svinjski file da se kratko zapeče sa svih strana. Dok se meso peče, narežite šampinjone i luk na veće komade.

Kad je meso obrađeno sa svih strana izvadite ga van i na isto ulje stavite izrezano povrće, kratko popržite, izvadite iz tave i stavite u mikser. Dodajte kisele krastavce i šunku i sve skupa dobro izmiksajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na plastičnu foliju istresite smjesu iz miksera i s drugim komadom folije formirajte širinu svinjskog filea. File stavimo na smjesu i zamotamo ga u miksano povrće. Zatim sve skupa stavimo na lisnato tijesto, dobro ga zatvorimo sa svih strana i stavimo u pleh.

Uzmemo jedno jaje, razmutimo ga i s njim premažemo tijesto. Posipamo s malo krupne soli i stavimo u pećnicu na 200 stupnjeva, 20 minuta.

Image
Foto: RTL



Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo