Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Voćni desert /

Sočni kolač sa breskvama - recept i priprema

Svježe, zrele breskve odlične su za pripremu sočnog kolača od breskve. Sočni kolač sa breskvama možete poslužiti uz toplu šalicu čaja ili kave.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za najbolji okus breskvi za kolač sa breskvama, koristite zrele breskve. Zrele breskve bit će malo mekanije na dodir.

Sastojci potrebni za pripremu sočnog kolača s breskvama su:

180 g brašna

1 i pol žličice praška za pecivo

pola žličice soli

170 g maslaca

200 g šećera

2 jaja

60 g kiselog vrhnja

1 žličica ekstrakta vanilije

3 breskve

Upute za pripremu sočnog kolača sa breskvama:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup maslacem.

U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

U drugu zdjeli mikserom istucite maslac, zatim dodajte šećer i dalje miješajte dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte. Dodajte i kiselo vrhnje i vaniliju.

Dodajte i sastojke iz prve zdjele.

Umiješajte i kriške breskve.

Ulijte smjesu u kalup i na vrh dodajte još nekoliko kriški breskava.

Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se sočni kolač s breskvama ohladi 30 minuta i zatim poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike