Za najbolji okus breskvi za kolač sa breskvama, koristite zrele breskve. Zrele breskve bit će malo mekanije na dodir.
Sastojci potrebni za pripremu sočnog kolača s breskvama su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 180 g brašna
- 1 i pol žličice praška za pecivo
- pola žličice soli
- 170 g maslaca
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 60 g kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 breskve
Upute za pripremu sočnog kolača sa breskvama:
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup maslacem.
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugu zdjeli mikserom istucite maslac, zatim dodajte šećer i dalje miješajte dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte. Dodajte i kiselo vrhnje i vaniliju.
- Dodajte i sastojke iz prve zdjele.
- Umiješajte i kriške breskve.
- Ulijte smjesu u kalup i na vrh dodajte još nekoliko kriški breskava.
- Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta.
- Izvadite iz pećnice i pustite da se sočni kolač s breskvama ohladi 30 minuta i zatim poslužite.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa