Sočni kolač sa breskvama - recept i priprema
Za najbolji okus breskvi za kolač sa breskvama, koristite zrele breskve. Zrele breskve bit će malo mekanije na dodir.
Sastojci potrebni za pripremu sočnog kolača s breskvama su:
180 g brašna
1 i pol žličice praška za pecivo
pola žličice soli
170 g maslaca
200 g šećera
2 jaja
60 g kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
3 breskve
Upute za pripremu sočnog kolača sa breskvama:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Podmažite kalup maslacem.
U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugu zdjeli mikserom istucite maslac, zatim dodajte šećer i dalje miješajte dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodajte jedno po jedno jaje i pomiješajte. Dodajte i kiselo vrhnje i vaniliju.
Dodajte i sastojke iz prve zdjele.
Umiješajte i kriške breskve.
Ulijte smjesu u kalup i na vrh dodajte još nekoliko kriški breskava.
Stavite u pećnicu i pecite 45 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se sočni kolač s breskvama ohladi 30 minuta i zatim poslužite.