Sočni banana kruh je u zadnje vrijeme stekao visoku popularnost jer nam pomaže iskoristiti hranu maksimalno. Evo koje sastojke osim banana trebate za ovaj sočni banana kruh.
Sastojci za sočni banana kruh:
- pola šalice maslaca, otopljenog i malo ohlađenog
- ⅔ šalice smeđeg šećera
- 2 jaja
- 2 male šalice zgnječenih banana, otprilike 3-4 banane
- 2 žličice čistog ekstrakta vanilije
- 1 ¾ šalice višenamjenskog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- ¼ žličice soli
- ¼ šalice smeđeg šećera (ili više, po želji) za preljev
Priprema sočnog banana kruha:
Zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli pjenasto izmiješajte otopljeni maslac i ⅔ šalice smeđeg šećera dok se dobro ne sjedine, oko 1 minutu. Dodajte jaja, zgnječenu bananu i vaniliju, miješajući dok se ne sjedini kako biste dobili dio smjese za sočni banana kruh.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima i gumenom lopaticom lagano promiješajte tijesto dok ne nestanu tragovi brašna. Pazite da ne pretjerate s miješanjem.
Podmažite lim za pečenje i dodajte tijesto za sočni banana kruh. Zagladite u ravnomjeran sloj. Pospite vrh tijesta s ¼ šalice (ili više) smeđeg šećera. Pecite 20-25 minuta, jednom okrećite tijekom vremena pečenja. Sočni banana kruh je gotov kada čačkalica zabodena u sredinu izađe čista. Stavite sočni banana kruh na rešetku da se ohladi.