Desert / Sočne karamel kocke - recept i priprema

Image
Izvor: Pixabay

Sočne karamel kocke odličan su desert koji se savršeno slaže sa šalicom toplog čaja ili kave. Kako se rade sočne karamel kocke.

9.3.2023.
11:54
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sočne karamel kocke najbolji su kolač za svaki dan. Ovaj kolač sastoji se od kora, krema i čokoladne glazure. Pratite recept i napravite sočne karamel kocke.

Kore za sočne karamel kocke:

20 dkg brašna
2 jaja
10 dkg masti
5 žlica šećera
3 žlice mlijeka
malo vode

Napravite glatko tijesto od svih sastojaka. Tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova i napravite 5 kora za sočne karamel kocke. Svaku koru razvaljte zasebno i stavite na suprotnu stranu lima za pečenje koju ste prethodno samo pobrašnili.

Razvaljano tijesto probodite vilicom na nekoliko mjesta i stavite peći na 180 stupnjeva Celzijusa.

Pecite 10-ak minuta svaku koru zasebno.

Krema za sočne karamel kocke:

1/2 litre mlijeka
3 žlice brašna
5 žlica šećera
20 dkg šećera - špinanje
10 dkg margarina ili putra

Mlijeko, brašno i 5 žlica šećera zajedno izmiješajte i prokuhajte.

Nakon toga stavite 20 dkg šećera na laganu vatru neka se rastopi. Špinajte šećer, pazite da ga predugo ne špinate. Mora imati lijepu svijetlosmeđu boju. Nakon toga u špinani šećer dodajte nadjev od brašna, mlijeka i šećera.

Sve kuhajte nekoliko minuta. Na kraju u hladnu smjesu dodaje 10 dkg margarina ili putra. Podijelite smjesu na 4 dijela. Zatim krenite s izradom karamel kocki.

Stavite jednu koru na podlogu, premažite je kremom i tako sve do zadnje kore. Na kraju završite s glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade sastojci:

10 dkg čokolade za kuhanje
5 dkg margarina

Glazuru od čokolade napravite tako da u malom loncu otopite margarin zajedno s čokoladnom. Prelijete glazuru preko zadnje kore.

Sočne karamel kocke moraju omekšati prije rezanja. Stoga je najbolje da odsojte preko noći prije rezanja.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču