Voćni desert /

Sočna i lagana voćna torta - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Sočna i lagana voćna torta posebno prija za vrijeme vrućih ljetnih dana. Kako pripremiti sočnu i laganu voćnu tortu?

1.10.2022.
11:16
Pixabay
VOYO logo

Nakon obilnog obroka godi lagano osvježenje, a voćna torta je upravo takva.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2 žlice vode od cvijeta naranče
Korica i sok 1 naranče
Korica i sok 1 limuna
140 g maslaca
140 g šećera
2 jaja
175 g glatkog brašna
100 g suhe marelice
100 g suhog grožđa
50 g oljuštenih pistacija
50 g đumbira

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Namastite i dvostruko obložite dno i stranice dubokog kalupa za tortu od 15 centimetara. Oko vanjske strane lima također omotajte dvostruki sloj masnog ili smeđeg papira, a zatim pričvrstite koncem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoću električne pjenjače ili stolnog miksera izmiksajte maslac i šećer dok ne postanu pjenasti i svijetli. Postupno umiješajte jaja.

U manjoj zdjelici pomiješajte vodu narančinog cvijeta s koricom i sokom od naranče i limuna. Kako bi voćna torta bila što sočnija i laganija, umiješajte brašno, zatim suho voće, pistacije i đumbir u smjesu s vrhnjem, a zatim smjesu soka i korice.

Žlicom stavite smjesu u pripremljeni lim i pecite 30 minuta, zatim smanjite pećnicu na 150 stupnjeva i pecite još 1 sat i 45 minuta dok umetnuti ražnjić u tortu ne izađe čist.

Sočnu i laganu voćnu tortu ostavite da se ohladi 15 minuta prije prebacivanja na rešetku da se potpuno ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo