Šnenokli vrlo su ukusni, a ako ih još niste sami pripremali vrijeme je da pokušate. Ovo izvorno austrijsko jelo popularno je i daleko van granica Austrije.
Šnenokli sastojci:
- 4 jaja
- vanilin štapić
- 5 dcl mlijeka
- 10 dkg šećera
- prstohavt soli
- kuglica sladoleda prema želji
Šnenokli priprema:
Zakuhajte mlijeko sa štapićem vanilije. Od bjelanjaka, 3 dkg šećera i prstohvata soli napravite čvrsti snijeg.
Uzimajte žličnjake od snijega i stavljajte ih u vrelo mlijeko, Okrećite ih i nakon minute izvadite.
U drugoj posudi izmiješajte žumanjke i 7 dkg šećera. Kremi dodajte vruće mlijeko u kojem ste kuhali žličnjake. Stalno miješajte i prelijte je u čistu posudu, doajte sladoled i miješajte doj se jaje ne povežu.
Kremu prelijte u zdjelu sa žličnjacima od bjelanjaka, neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Šnenokli su gotove, rashladite ih dobro u hladnjaku prije posluživanja.