Kuhanje u woku glavna je namirnica u azijskoj kuhinji i može se koristiti u pripremi prženja kao i drugih jela. Wok je vrsta tave koja se koristi na štednjaku. Njegov duboki otvor omogućuje brzo kuhanje. U većini recepata za prženje, tanko narezano povrće koristi se kao dodatak komadima začinjenog mesa i azijskom umaku. Smrznuto povrće u woku možete koristiti izravno iz zamrzivača ili ga otopiti prije kuhanja.
Kako pripremiti smrznuto povrće u woku?
Otopite povrće u posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu s vodom. Ako koristite pakiranje povrća od 400 g, dodajte dvije žlice vode. Pokrijte i kuhajte na postavci odmrzavanja vaše mikrovalne pećnice. Kuhajte dok se povrće ne odmrzne. Ostavite u mikrovalnoj pećnici oko dvije minute. Izvadite povrće iz mikrovalne. Budite oprezni jer povrće može biti vruće. Položite papirnate ručnike. Stavite povrće na papirnate ubruse u jednom sloju. Potpuno osušite drugim papirnatim ručnicima kako biste pripremili smrznuto povrće u woku.
Lagano nauljite wok uljem kanole. Želite da se tava zagrije na oko 350 stupnjeva. U wok ulijte željenu količinu smrznutog povrća. Nemojte pretrpavati wok jer bi to moglo uzrokovati kuhanje povrća na pari i mokro. Želite da svaki komad povrća dodiruje površinu woka. Kuhajte povrće oko četiri minute ili dok ne omekša. Pazite na povrće i često ga premještajte. Tako se priprema smrznuto povrće u woku na pravilan način.