Sa svakom od slijedeće dvije metode pripreme smrznutog graška, cilj je omogućiti grašku da zadrži svoju visoku nutritivnu vrijednost uz maksimiziranje okusa.
Kuhanje na pari brzo postaje jedan od najpopularnijih načina uživanja u smrznutom grašku. Kuhanjem na pari pomažete zadržati nutritivnu vrijednost graška. Kao i druge metode, ovo je brz i jednostavan način za uživanje u grašku u samo nekoliko minuta. Možete slijediti ove jednostavne korake:
- Dodajte 5-8 cm vode u vodu u posudi i prokuhajte vodu.
- Nakon što voda zavrije, stavite košaru za kuhanje na pari iznad vode. Važno je da košara ne dodiruje vodu.
- Nakon što je košara pričvršćena, dodajte smrznuto povrće i pokrijte tavu poklopcem.
- Nakon 2-3 minute vaš će grašak biti kuhan i spreman za posluživanje.
Još jedna metoda pripreme smrznutog graška je obično kuhanje smrznutog praška.
Kuhanje smrznutog graška ne može biti jednostavnije. Možete slijediti ove upute za dodavanje graška bilo kojem obroku:
- Dodajte toliko vode da prekrije grašak.
- Nemojte dodatno soliti jer će grašak očvrsnuti.
- Zakuhajte vodu.
- Poklopite tavu i ostavite da se grašak kuha 3 minute.
Važno je napomenuti da kuhanje može dovesti do gubitka nekih hranjivih tvari. Pokušajte kuhati na pari kako biste dobili maksimalnu hranjivost iz kuhanog malog zelenog graška. Sada ste sigurni kako se priprema smrznuti grašak.