Jela s dagnjama /

Pripremite smrznute dagnje s tjesteninom ili rižom i oduševite svoje ukućane

Image

Smrznute dagnje mogu se pripremiti jednako ukusno kao i svježe dagnje. Donosimo provjereni recept kako pripremiti smrznute dagnje.

21.9.2022.
13:07
VOYO logo

Recepti kako pripremiti smrznute dagnje sve su popularniji. Brzo i jednostavno se pripremaju. Smrznute dagnje se jednako dobro slažu s rižom ili tjesteninom.

Pretražujući internet postoje mnogi smrznute dagnje recepti, donosimo dva provjerena recepta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu smrznutih dagnji s tjesteninom potrebni su sljedeći sastojci:

  • 400 g tjestenine prema izboru
  • 400 g smrznutih dagnji (očišćenih)
  • 1 manja glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 ml pasirane rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Za početak stavite kuhati tjesteninu. Dok se ona kuha, u malo vruće vode otopite smrznute dagnje. Zatim sitno narežite luk i češnjak te ga popržite u tavi s prethodno zagrijanim maslinovim uljem. Dodate dagnje, svega malo začinite te kada se malo otvore ih zalijte s vinom i pasiranom rajčicom. Poklopite i povremeno lagano promiješajte. Pričekajte da se dagnje u potpunosti otvore. Servirajte tjesteninu, a preko nje dobiveni umak od dagnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za drugi u nizu recept treba vam riža umjesto tjestenine i to otprilike 300 grama.

Za pripremu ova dva smrznute dagnje recepti treba vam maksimalno pola sata tako da ne brinite jer vremena za pripremu ovih ukusnih jela uvijek možete naći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo