Recepti kako pripremiti smrznute dagnje sve su popularniji. Brzo i jednostavno se pripremaju. Smrznute dagnje se jednako dobro slažu s rižom ili tjesteninom.
Pretražujući internet postoje mnogi smrznute dagnje recepti, donosimo dva provjerena recepta.
Za pripremu smrznutih dagnji s tjesteninom potrebni su sljedeći sastojci:
- 400 g tjestenine prema izboru
- 400 g smrznutih dagnji (očišćenih)
- 1 manja glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 200 ml pasirane rajčice
- 100 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Za početak stavite kuhati tjesteninu. Dok se ona kuha, u malo vruće vode otopite smrznute dagnje. Zatim sitno narežite luk i češnjak te ga popržite u tavi s prethodno zagrijanim maslinovim uljem. Dodate dagnje, svega malo začinite te kada se malo otvore ih zalijte s vinom i pasiranom rajčicom. Poklopite i povremeno lagano promiješajte. Pričekajte da se dagnje u potpunosti otvore. Servirajte tjesteninu, a preko nje dobiveni umak od dagnji.
Za drugi u nizu recept treba vam riža umjesto tjestenine i to otprilike 300 grama.
Za pripremu ova dva smrznute dagnje recepti treba vam maksimalno pola sata tako da ne brinite jer vremena za pripremu ovih ukusnih jela uvijek možete naći.