Recept i priprema /

Kako se radi dobra smjesa za pržene lignje?

Image
Foto: Pixabay

Lignje se mogu pripremiti na različite načine. Donosimo recept kako se radi dobra smjesa za pržene lignje.

4.11.2022.
16:08
Pixabay
VOYO logo

Ne propustite ove profesionalne savjete za laganu, zlatno smeđu koricu i mekane lignje koje nisu masne niti gumaste. Ovaj recept za pržene lignje bit će vaš izbor!

Recept za smjesu za pržene lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • lignje
  • sol
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 ½ šalica brašna
  • ⅓ šalice kukuruznog škroba
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ¾ žličice suhog origana
  • ½ žličice crnog papra
  • ½ žličice papra
  • 1 limun narezan na kriške za posluživanje

Priprema smjese za pržene lignje:

Narežite cjevčice lignje na kolutove. U srednjoj posudi pomiješajte čajnu žličicu soli u ½ šalice mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolutiće lignji dodajte smjesi s mlijekom i ostavite u hladnjaku 30 minuta. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, origano, crni papar i paprika.

Pripremite veliko cjedilo i stavite ga na vrh velike zdjele. Uzmite hvataljkama dio kolutića lignji, pomiješajte lignje da se ravnomjerno prekriju. Premazane lignje stavite u cjedilo.

Uključite pećnicu na temperaturu od 150 stupnjeva Celzijusa. Pripremite veliki lim i na njega postavite rešetku. Pokrijte rešetku papirnatim ručnikom. Stavite lignje u posudu za pečenje

Pržene lignje možete poslužiti s limunom i prilogom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo