Ne propustite ove profesionalne savjete za laganu, zlatno smeđu koricu i mekane lignje koje nisu masne niti gumaste. Ovaj recept za pržene lignje bit će vaš izbor!
Recept za smjesu za pržene lignje:
- lignje
- sol
- ½ šalice mlijeka
- 1 ½ šalica brašna
- ⅓ šalice kukuruznog škroba
- ½ žličice praška za pecivo
- ¾ žličice suhog origana
- ½ žličice crnog papra
- ½ žličice papra
- 1 limun narezan na kriške za posluživanje
Priprema smjese za pržene lignje:
Narežite cjevčice lignje na kolutove. U srednjoj posudi pomiješajte čajnu žličicu soli u ½ šalice mlijeka.
Kolutiće lignji dodajte smjesi s mlijekom i ostavite u hladnjaku 30 minuta. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, prašak za pecivo, origano, crni papar i paprika.
Pripremite veliko cjedilo i stavite ga na vrh velike zdjele. Uzmite hvataljkama dio kolutića lignji, pomiješajte lignje da se ravnomjerno prekriju. Premazane lignje stavite u cjedilo.
Uključite pećnicu na temperaturu od 150 stupnjeva Celzijusa. Pripremite veliki lim i na njega postavite rešetku. Pokrijte rešetku papirnatim ručnikom. Stavite lignje u posudu za pečenje
Pržene lignje možete poslužiti s limunom i prilogom prema želji.