Smjesa za pohanje piletine ključna je u tome da se postigne savršena pohana piletina. Za to što je meso hrskavo izvana, a sočno iznutra, zaslužna je savršena smjesa za pohanje piletine. Pohana piletina slaže se sa svim prilozima, svi ju vole i teško s njom možete pogriješiti. Ono što morate paziti jest da se smjesa za pohanje piletine prati te da ju prebrzo ne ispržite.
Sastojci recepta prema kojem je smjesa za pohanje piletine savršena su sljedeći:
- 5 pilećih šnicla
- 2 jaja
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 dcl hladnog mlijeka
- 1 dcl kiselog vrhnja
- krušne mrvice
- sol
Za početak razmutite dva jaja i posolite. U drugom tanjuru pomiješajte hladno mlijeko i kiselo vrhnje. Redoslijed valjanja je sljedeći: jaja-mlijeko/vrhnje-krušne mrvice.
Ovako pripremljena smjesa za pohanje piletine omogućit će savršenstvo njezina okusa, samo pripazite da ne pečete na jakom ulju.