Bademovo mlijeko je biljno mlijeko kremaste teksture i okusa orašastih plodova proizvedeno od badema, iako su neke vrste ili marke aromatizirane po imitaciji kravljeg mlijeka.
Ne sadrži kolesterol ni laktozu i ima malo zasićenih masti. Bademovo mlijeko često konzumiraju oni koji ne podnose laktozu i drugi, poput vegana, koji izbjegavaju mliječne proizvode. Komercijalno bademovo mlijeko dolazi u zaslađenim, nezaslađenim okusima, vanilije i čokolade, i obično je obogaćeno mikronutrijentima. Može se napraviti i kod kuće pomoću blendera, badema i vode.
Kratak odgovor na pitanje smije li se bademovo mlijeko zagrijati je – da. Neće se ništa loše dogoditi ako si malo zagrijete bademovo mlijeko prije nego što ga budete pili, jedina razlika što će biti je što će vam mlijeko biti toplo, ili vruće, ovisno o tome koliko dugo ste ga zagrijavali na plinu, struji ili što već imate dostupno u vašem domu za pripremu hrane.