Recept i priprema /

Kako pripremiti domaći slatko-ljuti umak?

Image
Foto: Pixabay

Slatko-ljuti umak prilagođen vlastitom ukusu je najbolji umak. Kako pripremiti domaći slatko-ljuti umak?

16.9.2022.
10:39
Pixabay
VOYO logo

Tajlandski slatko-ljuti umak jednostavan je za pripremu i gotov je za svega nekoliko minuta. Najbolja stvar kod pripreme slatko-ljutog umaka kod kuće je da sami kontrolirate sastojke, odnosno slatkoću i ljutinu recepta.

Sastojci za slatko ljuti umak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice bijelog octa
  • 1/2 šalice granuliranog šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 2 žlice šerija za kuhanje
  • 3 režnja češnjaka, mljevena
  • 1 žličica sušene mljevene čili papričice
  • 1 i pol žlica kukuruznog škroba
  • 3 do 4 žlice hladne vode

Kada pripremate tajlandski recept za slatko ljuti umak, najprije u tavu ili lonac dodajte ocat, šećer, vodu, riblji umak, šeri, češnjak i papar te zakuhajte sastojke. Smanjite vatru na srednju i pustite da kuha 10 minuta. Dok smjesa kuha, otopite kukuruzni škrob u hladnoj vodi u maloj posudi. Smanjite vatru na nisku i dodajte smjesu kukuruznog škroba i vode. Promiješajte da se slakto ljuti umak sjedini i nastavite miješati i kuhati dok se umak ne zgusne, oko 2 minute. Zatim maknite s vatre i isprobajte okus.

Ovaj recept za slatko ljuti umak je gotov i spreman za posluživanje. Slatko ljuti umak ulijte u malu zdjelicu i poslužite kao začin, umak ili marinadu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo