Pureći batak Coq au vin
SASTOJCI:
- 4 komada purećeg batka
- 5 dcl crnog vina
- 2 luka
- 2 mrkve
- 1 celer
- list lovora
- 10 dkg pancete
- sol
- papar
- pire od rajčice
PRIPREMA:
U marinadu od krupno narezanog celera, mrkve, luka i češnjaka dodajte 2 lista lovora, malo lišća celera, stavite pureći batak i sve zalijte crnim vinom.
Ostavite da stoji u frižideru preko noći.
U zagrijani lonac s uljem stavite pureći batak koji ste prethodno izvadili iz marinade i obrisali. Batak prepečemo sa svih strana i izvadimo van. Na istu masnoću stavite povrće iz marinade koje karamelizirate sa svih strana.
Dodajte pire rajčice, promiješajte i vratite pureći batak u posudu. Zalijte crnim vinom iz marinade, posolite i polako pirjajte oko sat i pol na laganoj vatri.
Nakon sat i pol izvadite batak i lovorov list iz posude, a
ostatak povrća izmiksajte. Narezanu slaninu stavite u posudu s
povrćem i dodajte batak da se sve skupa prokuha.
Servirajte uz rižu ili okruglice od kruha.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.