Slasna kombinacija - pureći batak i crno vino!
Pureći batak Coq au vin
SASTOJCI:
4 komada purećeg batka
5 dcl crnog vina
2 luka
2 mrkve
1 celer
list lovora
10 dkg pancete
sol
papar
pire od rajčice
PRIPREMA:
U marinadu od krupno narezanog celera, mrkve, luka i češnjaka dodajte 2 lista lovora, malo lišća celera, stavite pureći batak i sve zalijte crnim vinom.
Ostavite da stoji u frižideru preko noći.
U zagrijani lonac s uljem stavite pureći batak koji ste prethodno izvadili iz marinade i obrisali. Batak prepečemo sa svih strana i izvadimo van. Na istu masnoću stavite povrće iz marinade koje karamelizirate sa svih strana.
Dodajte pire rajčice, promiješajte i vratite pureći batak u posudu. Zalijte crnim vinom iz marinade, posolite i polako pirjajte oko sat i pol na laganoj vatri.
Servirajte uz rižu ili okruglice od kruha.
Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.