Slani krumpir na maslacu jednostavan je i ukusan način pripreme ove namirnice. Kombinacija maslaca i soli ističe prirodni okus krumpira i čini ga savršenim prilogom mnogim jelima. Evo recepta za slani krumpir na maslacu koji možete isprobati:
Slani krumpir na maslacu sastojci:
- 4 krumpira srednje veličine
- 4 žlice maslaca
- sol (po ukusu)
Slani krumpir na maslacu priprema:
Krumpir ogulite i operite pa ga narežite na komade jednake veličine. Stavite krumpir u lonac i prelijte ga hladnom vodom. Dodajte prstohvat soli u vodu. Pustite krumpir da prokuha na jakoj vatri, zatim smanjite vatru na srednje nisku i pustite da se kuha oko 15-20 minuta ili dok ne omekša.
Kako biste provjerili je li krumpir gotov, možete ga lagano izbockati vilicom. Ako vilica lako ulazi, krumpir je spreman. Ocijedite krumpire i ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade.
U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri, kada se otopi dodajte krumpir u tavu. Kuhajte krumpir nekoliko minuta, dok se ne premaže maslacem i lagano porumeni izvana. Krumpir maknite s vatre, posolite ga po ukusu. Možete dodati i začinsko bilje poput peršina, vlasca, ružmarina ili majčine dušice za bolji okus.
Slani krumpir s maslacem poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa, ribe ili peradi. Ovo je jelo jednostavno, ali ukusno i sigurno će se svidjeti vašoj obitelji i prijateljima.