Prilog / Slani krumpir na maslacu - recept i priprema

Image

Jeste li ikada pripremali slani krumpir na maslacu? Ovo je vrlo jednostavan način da pripremite savršen prilog koji se slaže uz mnoga jela. Pogledajte kako se priprema slani krumpir na maslacu.

6.1.2023.
10:36
VOYO logo

Slani krumpir na maslacu jednostavan je i ukusan način pripreme ove namirnice. Kombinacija maslaca i soli ističe prirodni okus krumpira i čini ga savršenim prilogom mnogim jelima. Evo recepta za slani krumpir na maslacu koji možete isprobati:

Slani krumpir na maslacu sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 krumpira srednje veličine
  • 4 žlice maslaca
  • sol (po ukusu)

Slani krumpir na maslacu priprema:

Krumpir ogulite i operite pa ga narežite na komade jednake veličine. Stavite krumpir u lonac i prelijte ga hladnom vodom. Dodajte prstohvat soli u vodu. Pustite krumpir da prokuha na jakoj vatri, zatim smanjite vatru na srednje nisku i pustite da se kuha oko 15-20 minuta ili dok ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste provjerili je li krumpir gotov, možete ga lagano izbockati vilicom. Ako vilica lako ulazi, krumpir je spreman. Ocijedite krumpire i ostavite ih nekoliko minuta da se ohlade.

U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri, kada se otopi dodajte krumpir u tavu. Kuhajte krumpir nekoliko minuta, dok se ne premaže maslacem i lagano porumeni izvana. Krumpir maknite s vatre, posolite ga po ukusu. Možete dodati i začinsko bilje poput peršina, vlasca, ružmarina ili majčine dušice za bolji okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slani krumpir s maslacem poslužite kao prilog uz bilo koju vrstu mesa, ribe ili peradi. Ovo je jelo jednostavno, ali ukusno i sigurno će se svidjeti vašoj obitelji i prijateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo