Paška jela pripremljena po receptima starim i više od 500 godina svima prija. Sve ponuđeno gosti su u trenu razgrabili.
Nadaleko poznati paški sir ovaj put je svoje mjesto našao u neobičnoj kombinaciji, u slatkoj čokoladi.
"Zanimljiva je kombinacija, slatko na početku i onda na kraju taj slani pikantan okus, tako da vrijedi probati", kaže Ana Surać.
No, kako prepoznati pravi paški sir?
"Paški sir je prepoznatljiv po specifičnom okusu, to je ovčji sir isključivo pravljen od mlijeka paške ovce i to mlijeko ima jedan poseban okus jer je otok Pag prepun aromatičnog bilja", objasnila je Martina Pernar-Škunca.
Prepuno je aroma bila na svakom stolu. Sestre benediktinke se ne pojavljuju među pukom, ali su poslale svoje najbolje ambasadore - kolače.
"To su jako stari recepti koje imaju samo one, i drugi ljudi ih u Pagu prave, ali nikad ne mogu postići istu kvalitetu", rekla je Dijana Vuleta.
No, postiglo se nešto drugo. U predsezoni se pokazalo da osim sunca i mora, gastronomska ponuda Paga je itekako zanimljiva gostima.