Sirove zobene pahuljice su sjajan dodatak zdravoj prehrani i mogu se koristiti na mnogo različitih načina. Zobene pahuljice su vrsta lagano prerađene hrane od cjelovitog zrna, a uz to je zob najbolji izvor kalcija među svim žitaricama. Pahuljice se izrađuju od zobene krupice koja je oljuštena i kuhana na pari, prije nego što se uvaljaju u plosnate pahuljice pod teškim valjcima, a zatim stabiliziraju laganim tostiranjem.
Sirove zobene pahuljice su oblik zobenih pahuljica koji nije termički obrađen, što znači da zadržavaju veći dio svojih hranjivih sastojaka. One su bogate vlaknima, bjelančevinama, vitaminima B kompleksa, željezom, magnezijem i antioksidansima. Sirove zobene pahuljice možete iskoristiti u vašoj prehrani na brojne ukusne načine. Neki od njih su: kaša od sirovih zobenih pahuljica, smoothie s dodatkom sirovih zobenih pahuljica, sirovi zobeni kolačići, energetske kuglice od sirovih zobenih pahljica, itd.
Važno je napomenuti da, iako su sirove zobene pahuljice nutritivno bogate, neki ljudi mogu imati poteškoća s probavom sirovih vlakana. Ako imate osjetljivu probavu, možete pokušati lagano namakati sirove zobene pahuljice prije konzumacije ili ih termički obraditi kratkim kuhanjem kako biste poboljšali probavljivost.