Semelknedli – knedli od žemlji pripremite i poslužite kao predjelo. Za pripremu ovog jela potrebno vam je nešto više od sat vremena.
Semelknedli – knedli od žemlji sastojci:
- 40 dkg žemlji starih dva dana
- 2 dcl mlijeka
- 3 jaja
- 2 dkg maslaca
- 2 glavice ljutike
- žlica perišina
- povrtna kocka
- češanj češnjaka
- prstohvat muškatnog orašića
- krušne mrvice
- sol
- papar
Semelknedli – knedli od žemlji priprema:
Žemlje narežite na kocke, posolite i stavite u posudu.
U drugoj posudi razbijete jaja, dodajte mlijeko i sve promiješajte. Prelijte dobivenu smjesu preko kockica žemlji. Rukom izmiješajte i utisnite, neka odstoje pola sata.
Na maslacu pržite ljutiku koju ste posolili. Dodajte češnjak, peršin i kada češnjak pusti miris maknite s vatre i prelijte preko žemlji.
Naribajte muškatni oraščić, dodajte papra i izmiješajte rukama. Napravite tijesto i neka odstoji 15 minuta. Namočite ruke i od tijesta radite knedle. Uvaljajte ih u krušne mrvice i stavite kuhati u povrtni temeljac oko 15 minuta.
Semelknedli – knedli od žemlji su gotovi i možete ih poslužiti.