Kuharica / Sekeli gulaš sa kiselim zeljem - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Sekeli gulaš sa kiselim zeljem priprema se prema različitim receptima. Donosimo provjereni i jednostavan recept kako napraviti sekeli gulaš.

14.3.2023.
13:47
Pixabay
VOYO logo

Sekeli gulaš sa kiselim zeljem najčešće je jelo koje se priprema tijekom zimskih mjeseci. Međutim, nema razloga da se to jelo ne pripremi i u ljetnim ili proljetnim mjesecima. Pratite recept i napravite ukusan sekeli gulaš sa kiselim zeljem.

Sekeli gulaš sa kiselim zeljem sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjetine bez kosti
  • 2 luka
  • 2 žlice masti ili ulja
  • 80 dkg narezanog kiselog zelja
  • sol
  • papar

Sekeli gulaš sa kiselim zeljem priprema:

Kiselo zelje dobro operite. Nakon toga naražite meso na kockice i stavite dinstati na luk. Dinstajte 15-ak minuta i tek nakon toga dodajte kiselo zelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinstajte sve zajedno uz dolijevanje vode oko 30 minuta. Nakon što meso postane mekano i zelje više nije žilavo sekeli gulaš sa kiselim zeljem je gotov. Dodajte začine prema želji, ali oprezno sa soli jer zelje je već samo po sebi dosta kiselo i slano.

Sekeli gulaš sa kiselim zeljem je gotov i spreman za posluživanje. Poslužite ga uz pire krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo