Kuharica /

Savijača od tikvica i sira - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Savijača od tikvica se priprema od svježeg sira i jaja umotanih u tanko tijesto. Kako se priprema domaća savijača od tikvica i sira?

28.11.2022.
12:49
Pixabay
VOYO logo

Savijaču od tikvica najbolje pripremaju bake, ali i vi možete pokušati približiti se ovom receptu. Kako se priprema domaća savijača od tikvica i sira?

Sastojci za savijaču od tikvica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g bijelog glatkog brašna
  • 200 ml mlake vode
  • 30 g svinjske masti
  • 3 jaja
  • ulje
  • 400 g svježeg sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 1 tikvica
  • 1/2 žlice šećera i sol
  • 80 g maslaca

Savijača od tikvica priprema:

Tikvu naribati u zdjelu. Dodajte sol. Prosijte brašno u zdjelu. Dodati prstohvat soli, 1 cijelo jaje, mlaku vodu i mast pa sve sjediniti prstima. Tijesto zamijesite u obliku kugle. Premažite biljnim uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. U ribanu tikvicu dodajte svježi sir, prstohvat soli, šećer, kiselo vrhnje i 2 cijela jaja. Sve zajedno izmiksati. Razvaljajte tijesto. Razvucite ga rukom. Ravno odrežite rubove. Stavite nadjev i zarolajte. Izrežite na dugačke komade. Posudu namažite maslacem.

Stavite savijaču od tikvica u lim, dodajte maslaca do vrha i pecite 30 minuta na 195 °C. Poslužite savijaču od tikvica toplu ili hladnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo