Dok se često misli i koristi kao povrće, tikvice su tehnički voće. Kao sorta ljetne tikve, bere se i jede nezrela. Pripremite ovu ljetnu salatu od tikvica i jogurta.
Ovdje se nalaze sastojci za salatu od tikvica i jogurta.
- 1 kg tikvica (oko 3-4 male tikvice)
- ¼ šalice grčkog jogurta
- pola vezice svježe metvice, vrlo sitno nasjeckane
- 2 mljevena češnja češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice soka od limuna
- 1 žličica soli
Ovdje pronađite kako se priprema salata od tikvica i jogurta.
Naribajte tikvice na krupnije rupice ribeža. Stavite u srednju posudu.
U posebnoj posudi pomiješajte jogurt, metvicu, češnjak, maslinovo ulje i limunov sok. Prelijte preko naribane tikvice i promiješajte. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak do posluživanja.
Neposredno prije posluživanja posolite po ukusu (ako to učinite ranije, tikvice će početi puštati vodu i venuti). Salatu od tikvica i jogurta poslužite hladnu.