Recept i priprema /

Salata od poriluka i jabuke kao prilog ili međuobrok

Image

Salata od poriluka i jabuke odličan je izbor za prilog, a može poslužiti i kao međuobrok. Kako se priprema salata od poriluka i jabuke?

14.3.2022.
15:28
VOYO logo

Salata od poriluka i jabuke s mrkvom izvrstan je prilog uz svaki obrok. Kako biste očistili poriluk za ovaj recept, odrežite kraj korijena poriluka, kao i nekoliko centimetara tamnozelenog dijela.

Osim što je ova salata ukusna i zdrava, vrlo je jednostavna za pripremu i nije vam potrebno mnogo sastojaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ove salate od poriluka i jabuke su:

  • 1-2 poriluka
  • 1-2 mrkve, oguljene i naribane
  • 1 granny smith jabuka, narezana
  • majoneza
  • sol i papar

Upute za pripremu ove salate od poriluka i jabuke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Započnite čišćenjem poriluka: Odrežite korijenski dio poriluka. Stabljiku prepolovite po dužini, a poriluk narežite.

Stavite narezani poriluk u veliku zdjelu s vodom i vrtite ih rukama kako biste oslobodili svu prljavštinu. Izvadite poriluk iz vode i vratite ga na dasku za rezanje. Ocijedite vodu i zamijenite novom vodom. Ponovite postupak još jednom ili dvaput dok poriluk ne bude čist i nema više prljavštine.

U velikoj zdjeli pomiješajte poriluk, mrkvu, jabuku, majonezu, sol i papar. Miješajte da se sjedini. Kušajte i po potrebi prilagodite začine. Poslužite odmah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo