Salata od lignji i tjestenine se vrlo lako priprema. Pogledajte kako se priprema salata od lignji i tjestenine.
Sastojci za salatu od lignji i tjestenine:
- 1/2 kg tjestenine
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 1/4 šalice sitno nasjeckanog crvenog luka
- 1 šalica preljeva za salatu
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1,5 žličice šećera
- 20 dkg graška
- pola šalice nasjeckanog sira
- 20 dkg lignji, kuhane dok ne postanu hrskave i izmrvljene
Priprema salate od lignji i tjestenine:
Skuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi prema uputama na kutiji za al dente, oko 8 minuta. Ocijedite i stavite kuhanu tjesteninu u veliku zdjelu napunjenu ledenom vodom kako se tjestenina ne bi prekuhala. Miješajte dok se tjestenina ne ohladi, a zatim je ocijedite u cjedilu tresući da ispusti što više vode.
Za pripremu preljeva: U velikoj zdjeli pomiješajte crveni luk, preljev za salatu, jabučni ocat, Worcestershire umak i šećer. Probajte pa začinite prstohvatom soli i mljevenim ili dva papra. Dodati tjesteninu i potpuno premazati preljevom. Dodajte grašak i sir. Lignje narežite na komadiće i ispecite na tavi. To je to! Pripremili ste salatu od lignji i tjestenine.