Kako se priprema salata od lignji i krumpira?
Lignje i krumpiri možda će na prvu zvučati kao čudna kombinacija, ali ovo je stvarno dobra kombinacija sastojaka. Slane lignje na žaru savršeno se spajaju s mekim, kremastim kuhanim krumpirom, posebno kad su povezane uz lagani dresing od limuna s maslinovim uljem i puno svježeg začinskog bilja.
Sastojci potrebni da se pripremi ukusna salata od lignji i krumpira su:
450 grama mladih krumpira, prepolovljenih
500 grama svježih lignji
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
1/2 manjeg crvenog luka
2 male paprike
1/4 šalice nasjeckanog lišća peršina
Sol i papar
Kada pripremate ukusnu salatu od lignji i krumpira najprije kuhajte krumpir u slanoj kipućoj vodi oko 5-8 minuta, odnosno dok se ne probuše vilicom. Ocijedite i isperite pod hladnom vodom. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi ili namažite grill tavu s 1 žlicom ulja. Očistite lignje i narežite ih na kolutiće. Kolutiće lignji začinite solju i paprom i pržite kolutiće lignji na jakoj vatri 2-4 minute.
U velikoj zdjeli pomiješajte preostale 2 žlice maslinovog ulja, limunov sok, narezani crveni luk i dobro promiješajte. Dodajte narezanu papriku, nasjeckani peršin, kuhani krumpir i kuhane lignje te dobro promiješajte. Začinite solju i paprom po ukusu. Salata od lignji i krumpira već je gotova. Poslužite odmah ili ohladite i poslužite ohlađeno.