Salata od liganja može poslužiti kao predjelo ili lagani ručak, a za još bolji okus idealno ju je ostaviti da se marinira preko noći. Ova salata od liganja osvježavajuća je i sadrži limun, celer, crveni luk, pečenu papriku, češnjak i peršin.
Sastojci potrebni za salatu od liganja:
- 500 g svježih, očišćenih lignji
- nasjeckani celer
- nasjeckani crveni luk
- nasjeckana pečena crvena paprika
- nasjeckani peršin
- nasjeckani češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- crveni vinski ocat
- sol i papar
Upute za pripremu salate od liganja:
Isperite lignje i narežite ih na kolutiće. Pipke ostavite sa strane. Pripremite posudu s vodom i ledom.
U drugoj posudi pomiješajte luk, češnjak, celer, crvenu papriku, peršin, maslinovo ulje, limunov sok, ocat i sol i papar.
U loncu zakuhajte vodu i dodajte malo soli. U kipuću vodu dodajte lignje na 1 minutu. Ocijedite ih i stavite u prethodno pripremljenu ledenu vodu na 4-5 minuta.
Lignje izvadite i pomiješajte s ostatkom salate. Salatu od liganja pokrijte i stavite u hladnjak najmanje sat vremena ili preko noći za najbolje rezultate.