Salata od krakova hobotnice odlično je jelo za sve ljubitelje hobotnice. Vrlo je jednostavna za pripremu, a vrlo ukusna. Donosimo provjereni recept kako se priprema salata od krakova hobotnice.
Sastojci za salatu od krakova hobotnice:
- 1 kg hobotnice, očišćene
- sol
- Par grančica origana
- Par grančica peršina
- 200g krastavaca, nasjeckanog
- 100g luka, nasjeckanog
- 1 papričica
- ½ žličice sušenog origana
- 2 žlice soka od limete
- 2 žlice octa
- ¼ šalice maslinovog ulja
- 40 dkg rajčice, narezane
Priprema salate od krakova hobotnice:
Pripremite začinsko bilje u maloj poklopljenoj posudi. Stavite krakove hobotnice na začinsko bilje, pokrijte i pecite u pećnici zagrijanoj na 120°C 1 sat i 40 minuta, dok ne omekšaju.
Izvadite komade hobotnice na lim da se ohlade. Kad se ohlade, skinite sve želatinozne komadiće koji okružuju krakove hobotnice koje ne želite jesti. Nasjeckajte krakove hobotnice na kockice.
Nasjeckane krakove hobotnice stavite u veliku zdjelu. Dodajte krastavce, crveni luk, mladi luk,sušeni origano i papričicu. Dodajte sok limete, ocat, maslinovo ulje, malo soli i promiješajte da se sjedini. Pokrijte i ohladite 2 sata ili preko noći. Salatu od krakova hobotnice servirajte hladnu. Salata od krakova hobotnice je gotova i spremna za posluživanje.