Salata od kiselog kupusa osobito je popularna tijekom zimskih mjeseci, jer nas štiti od virusa i bakterija.
Sastojci za salatu od kiselog kupusa:
- 500 g crvenog kupusa
- 1 glavica crvenog luka
- 100 ml vinskog octa
- 1 žličica šećera
- 1 žlica bobica kleke
Kada pripremate salatu od kiselog kupusa, važno je da stavite kiseli kupus u veliku zdjelu koja je otporna na toplinu.
U sljedećem koraku stavite luk u lonac s octom, šećerom i bobicama kleke. Naravno, luk je potrebno prethodno očistiti.
Zagrijte dok smjesa ne prokuha i dok luk ne počne omekšavati. Bit će vam potrebno otprilike oko deset minuta. Nakon proteka zadanog vremena, dobivenu smjesu dodajte u kiseli kupus, dobro promiješajte i ostavite da se potpuno ohladi.
Salatu od kiselog kupusa potrebno je staviti u hladnjak, a nakon što je spremna za konzumaciju po želji je dodatno začinite.