Salata od čičoke zapravo je salata od povrća koje se još naziva i divlji krumpir ili morska repa. Salata od čičoke vrlo je ukusna i može se pripremati zasebno ili u kombinaciji sa različitim vrstama povrća.
Prije samog početka pripremanja salate od čičoke, čičoku morate oprati i oguliti. Pripremljenu čičoku izribajte ribežom te prelijte sa dvije žlice limunovog soka. Zatim, nasjeckati luk na sitno i dodati u čičoku. Dobro promiješajte pa možete krenuti sa pripremom preljeva za salatu. Preljev ćete napraviti tako da pomiješate žlicu maslinovog ulja (ili nekog drugog ulja po želji) i 5 žlica kiselog vrhnja. U preljev dodajte i začine po želji pa ga zatim prelijte na salatu od čičoke. Salata od čičoke mora se dobro promiješati da bi se svi sastojci adekvatno spojili i proželi.
Vaša salata od čičoke je gotova i spremna za posluživanje! Možete je poslužiti kao prilog uz sve vrste mesa.