Recept i priprema /

Salata od bulgura i piletine kao lagano glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za osvježavajuću ljetnu salatu? Ova salata od bulgura i piletine će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema ukusna salata od bulgura i piletine.

14.7.2022.
12:21
Pixabay
VOYO logo

Bulgur je cjelovito zrno pšenice koje je izlomljeno i djelomično kuhano. Najčešće se koristi kao sastojak salate. Možete ga koristiti i umjesto riže ili drugih cjelovitih žitarica. Ovaj recept kombinira ukusnu i sočnu piletinu sa bulgurom kako bi rezultirao osvježavajućom ljetnom salatom.

  • 250 grama bulgura
  • 1 šalica kipuće vode
  • Dva pileća prsa bez kostiju s kožom
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Pola šalice svježeg soka od naranče
  • Pola šalice nasjeckanih listova bosiljka
  • 5 žlica svježeg soka od limuna
  • 2 velika mlada luka
  • 2 naribana avokada
  • 1 srednja lukovica komorača

Da se pripremi ova salata od bulgura i piletine najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 220°C. U zdjeli otpornoj na vrućinu prelijte bulgur kipućom vodom. Pokrijte zdjelu tanjurom i ostavite da stoji dok voda ne upije i bulgur ne omekša, oko 30 minuta. U međuvremenu na limu za pečenje premažite pileća prsa s 1 žlicom ulja i začinite solju i paprom. Pecite piletinu na gornjoj rešetki 15 minuta, ili dok ne porumeni te ju izvadite neka se ohladi. Narežite prsa dijagonalno na oko 1 cm debljine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U maloj posudi pomiješajte sok od naranče s bosiljkom, limunovim sokom, mladim lukom i začinite solju i paprom. U velikoj zdjeli pomiješajte bulgur, piletinu, avokado, komorač i rajčice te začinite solju i paprom. Salatu rasporedite po tanjurima i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo